Musikundervisning gav mig indhold i hverdagenMusikundervisning gav mig indhold i hverdagen


musikundervisning

Er du lige som jeg, én af dem der for nyligt er gået hjem fra arbejdsmarkedet? Da jeg blev 63 valgte jeg at gå hjem, og startede til musikundervisning. Selvom jeg nyder ikke længere at være på arbejdsmarkedet, så skal der altså bare stadigvæk ske noget i min hverdag.

Musikundervisning var ikke noget jeg havde overvejet

Jeg havde egentlig ikke først tænkt mig at jeg som sådan skulle gå til musikundervisning i pensionsalderen, men jeg har faktisk altid haft en lidt en gammel drengedrøm om at lære og spille på trommer. Ja, man var vel ung da Beatles var store.

Det var min kone der foreslog at jeg skulle begynde til trommer. Hun syntes jeg burde realisere nogle af de drømme jeg havde, nu hvor jeg rent faktisk havde tiden til det. Selvom jeg først bare grinede af det, så havde hun jo egentlig ret. Hvorfor ikke kaste sig ud i nye ting selvom man er over 60?

Begyndte at spille trommer

Jeg begyndte at søge efter steder hvor man kunne lære at spille trommer. Jeg havde ikke umiddelbart lyst til at starte sammen med en masse ungdomsskole elever. Hellere med nogle lidt mere jævnaldrende. Måske nogle jeg havde lidt mere til fælles med. Jeg fandt et sted i København hvor man kunne gå til musikundersning.

Virkelig alle former for musikundervisning. Det er hvad enten det er kor, sang, komposition, saxofon, trommer eller et andet instrument. Der var hold for folk i alle aldre og både dag, aften og weekend. Eftersom jeg har masser af tid i dagstimerne, valgte jeg dags hold. Det er også mens min kone er på arbejde. der går lige et par år før hun går hjem endnu.

Det sociale er guld værd

Selvom jeg startede til musikundervisning for at lære at spille trommer, så har det sociale vist sig at være en ret stor del af det. Man kan nemlig gå på hold hvor folk spiller forskellige former for instrumenter. Ja, du kan faktisk nærmest danne et band med forsangere og sangkor og det hele. Vi er nogle stykker som nærmest har lavet vores eget 60’er hold.

Ikke fordi folk nødvendigvis er over 60, men fordi vi spiller 60’er sange. Alle de gode fra Beatles, the Beach Boys, Clifters, Hollies og hvad de ellers hedder allesammen. vi har virkelig en fest med det, og selvom jeg ikke lærer at spille ‘eight days a week’ på et par gange, så bruger vi meget tid på at lytte til sangene, og så tager vi den derfra.